2024: Another Look at Harmony

Poster gemaakt door projectlid Jos den Dikken.

Projectkoor 023 o.l.v. Felix van den Hombergh voerde 3 en 4 februari 2024 twee iconische werken uit de minimal music: “Another Look at Harmony Part IV” van Philip Glass (luister hier), m.m.v. Rik Mbengue (orgel) en Emma Dekker en Merel Caminada  (dans). En “In C” van Terry Riley in een versie met zang, enkel begeleid door slag en een C-noot op de piano.

De Amerikaanse componist Philip Glass (*1937) is een van de bekendste vertegenwoordigers van het genre ‘minimal music’. In deze muziek gaat het niet zozeer om melodieën, maar om ritmische en harmonische patronen die zich herhalen en steeds veranderen.
Van de Amerikaan Terry Riley (*1935) zingt Projectkoor 023 “In C” uit 1964, het stuk dat als eerste ‘minimal music’ bij het grote publiek bekend werd. Riley schreef “In C”
voor instrumenten en het bestaat uit 53 muziekfragmenten. Het enige wat vast ligt, is het ritme. Bijzonder is dat Projectkoor 023 dit stuk uitvoerde met 27 stemmen: elk koorlid zingt de fragmenten individueel en herhalend, verweven met alle andere stemmen. Elke uitvoering is daardoor uniek. Projectkoor 023 is een projectkoor met geoefende projectzangers uit Haarlem en omgeving. Elke winter studeert het een nieuw programma in, met een jaarlijks wisselend thema, zie de inmiddels lange lijst van voorgaande projecten.

Belangstelling om zelf mee te zingen in een volgend project? Neem dan vooral contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *